Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel
Croatian Czech English French German Hungarian Italian Macedonian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Spanish Ukrainian

informacije o mjestu

               

Poštovani gosti,

dobrodošli na web stranicu apartmana ADRIA!

Na raspolaganju vam stoje 10 apartmana i 4 sobe na najljepšem dijelu hrvatske jadranske obale u Orebiću.

Za pregled smjestaja kliknite ovdje.

PELJEŠAC

Poluotok Pelješac je drugi po veličini hrvatski poluotok, nalazi se na istočnoj obali Jadrana, između Neretljanskog i Malostonskog kanala na jugozapadu, na pola puta između Dubrovnika i Splita, obuhvaća površinu od 355 km2, a dug je 65km. S kopnom južne dalmacije ga povezuje uska stonska prevlaka.

Pelješac je poznat po svojim vinskim cestama, bogatoj tradiciji i očuvanim prirodno estetskim cjelinama, bezbrojnim nedirnutim uvalama  i ljubaznim domaćinima u ogrlici slikovitih gradića i mjestašaca na Mediteranu kakav je nekada bio.

OREBIĆ

Stari kapetanski grad s najbogatijom pomorskom tradicijom koju je moguce vidjeti u dvama muzejima   i u samom gradu sa starim kapetanskim vilama i perivojima čiji izgled nije promijenjen od 19. stoljeća.

Smješten na južnoj obali Pelješca, zaštićen planinskim masivom sv. Ilije, taj pitomi gradić s 3000 stanovnika odiše ljepotom, smirenošću i udobnom lakoćom starog mediteranskog urbaniteta. U vrijeme Dubrovačke republike Orebić je bio sjedište posebne knežije, a sadšnji je naziv dobio po pomorskoj obitelji koja je usred utvrđenog naselja 1586. podigla svoj kaštel, da bi sredinom 19. stoljeća postao jedno od pomorski najsnažnijih mjesta na čitavom sredozemlju, sa 90 jedrenjaka iz grada koji je imao svega 1500 ljudi.

Kontakt

e - mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

e - mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  


Prikaz veće karte